O slovenskih samoglasniških sestavih zadnjih 45 let - SREBOT REJEC, Tatjana (Slavistična revija, 1998)
Članek vsebuje pregled slovenskih samoglasniških sestavov za knjižno slovenščino, kot sta jo podala Jože toporišič in Jakob Šolar v zadnjih 45 letih, in predlaga novo interpretacijo, ki temelji na knjižni slovenščini, kot se dejansko govori v Ljubljani.