Nekatere paralele v razvoju dvojine v slovenščini in lužiški srbščini - DERGANC, Aleksandra (Slavistična revija, 1998)
V prispevku se obravnavajo nekatere papalele med jezikovnim obnašanjem parnih samostalnikov tipa roke, noge, starši v lužiški srbščini in slovenščini ter nekatere podrobnosti v razvoju in morfološki strukturi novih zaimkov za 1.in 2. osebo dvojine v obeh jezikih.