Strukturalni in sociolingvistični komentar k aforizmom Žarka Petana in Iva Antiča - Joseph, Paternost (Slavistična revija, 1996)
Aforizem je zanimiva vrsta vzorcev v jezikovni ustvarjalnosti, posebej zaradi svoje gibke strukturne predelave pregovorov in vseh vrst rekov. Določena glasovna sredstva in strukture rim so vezana na določen jezik. Bistvo rimanja s humorističnim jezikom je pretežno stvar prenosov. Kadar obstaja kakšna splošna težnja ali odnos do sistema vladanja ali prevlade ideologije, gre najverjetneje za razmerje z mero cinizma in ironije.