Identiteta in pomen Prešernove lirike v perspektivi temeljne inkompatibilnosti predikacijskih sestavin - Boštjan Marko, Turk (Slavistična revija, 1996)
Pričujoči sestavek si prizadeva razkriti temeljne strukturne elemente Prešernove osebnostne in poetične arhitekture. Pri tem se opira na dognanja moderne stilistike, na njihovi osnovi pa, upoštevaje relativnost oksimoričnih konstrukcij v njegovi pesmi, Prešernovo delo in osebnost postavlja v prostor najintezivnejšega evropskega romantizma.