Slovarska členjenost besedja glede na besednovrstnost in pomenskost: števnik v 16. stoletju - Novak, France (Slavistična revija, 2009)
V prispevku so iz del za Slovar jezika slovenskeih protestantskih piscev 16. stoletja predstavljena naslednja vprašanja: splošna struktura slovarskega sestavka, členjenost besedja po besednih vrstah, iztočnicah in pomenih, ilustrirana predvsem s števniškimi besedami.