Podoba otroka v Trubarjevih besedilih - Mileva Blažić, Milena (Slavistična revija, 2009)
Glede na srednji vek zasledimo v starejši slovenski književnosti v Trubarjevih knjigah kakovosten napredek v pojmovanju otroka in otroštva. Prispevek prinaša pregled te tematike.