Prispevek Primoža Trubarja in njegovih sodelavcev k reformi cirilice - Jović, Pavle (Slavistična revija, 2009)
V prispevku smo analizirali črkopis v prvih tiskanih knjigah v cirilici (1491-1525), med katere spadajo tudi knjige slovenskega protestantskega pisca Primoža Trubarja, ki so bile natisnjene nekoliko kasneje v tiskanrni v Urachu (med letoma 1561 i 1563).