Obrisi slovenske jezikovne politike - STABEJ, Marko (Slavistična revija, 2006)
Zanimalo nas bo, katere poti nastajanja in sprejemanja jezikovne politike obstajajo v sodobnem slovenskem prostoru, izpostavili bomo nekaj protislovnih elementov sodobnega slovenskega jezikovnopoltičnega dogajanja.