Besedotvorna teorija Ju. D. Apresjana na poti k tipologiziranju slovarske večpomenskosti - SNOJ, Jerica (Slavistična revija, 2004)
Pri nekaterih metonimičnih pomenih je mogoče ugotavljati skladnost znotrajleksemskih medpomenskih razmerij z razmerji med propozicijskimi sestavinami. Spodbuda za tovrstno tipologiziranje metonimične samostalniške večpomenskosti ne glede na prisotnost besedotvornega pomena izhaja iz teorije Ju. D. Apresjana, ki obravnava večpomenskost oziroma pomenotvorje znotraj široko pojmovanega bvesedotvorja.