Hočeš kaj več kot mojo smrt?. Sofoklova in Jovanovićeva Antigona - SCHULLER, Aleksandra (Slavistična revija, 2002)
Študija analizira dve dramski obdelavi mita o Antigoni: Sofoklovo tragedijo Antigona in istoimensko dramo Dušana Jovanovića. Klotzeva tipologija zaprte in odprte forme drame daje formalni okvir, v katerem se razvije antropološka interpretacija omenjenih dram. Odprta in zaprta forma temeljita na kompoziciji drame, dejanju, dramski osebi, prostoru in jeziku. Članek podrobneje obravnava dramsko osebo in dejanje.