Temeljne prvine zasnove frazeološkega slovarja - GANTAR, Polona (Slavistična revija, 2002)
Z analitično-sintetično metodo primerjanja slovarskih rešitev v frazeoloških slovarjih je mogoče izločiti prvine slovarske zasnove, ki jih predvideva celovit slovarski opis frazemske enote. Specifičnost zasnove frazeološkega slovarja, kot je prikazana v članku, upošteva povezanost frazeološkega in frazeografskega sistema. Pregled prvin slovarskih zasnov znotraj posameznih segmentov slovarskega opisa nakazuje možne rešitve tudi za frazeološki slovar slovenskega jezika.