Sklicevanje na Biblijo v pesmi Ko dobrave se mrače in kmečki liriki Josipa Murna - SNOJ, Vid (Slavistična revija, 1999)
Razprava obravnava imenovanje "lirskega subjekta" v Murnovi krizni romantični pesmi Ko dobrave se mrače glede na njihov temelj, naravo. Temu imenovanju sledi v Novo zavezo in v njem prepozna novozavezni metafori, potem pa se obrne k sklicevanju na Biblijo v Murnovi poznejši kmečki liriki, ki zdaj postane slišno pri vzklicevanju temelja samega v njegovi epifani navzočnosti.