Feministična literarna veda v slovenskem akademskem prostoru

  • Katja Mihurko Poniž
Ključne besede: slovenska književnost, slovenska literarna veda, slovenska feministična literarna veda, slovenske pisateljice, študije spolov, Slovene literature, Slovene literary studies, feminist literary studies, Slovene women writers, gender studies

Povzetek

V članku je prikazano, kako so se v slovenskem akademskem prostoru razvijali pristopi, ki jih lahko označimo s sintagmo feministična literarna veda. Prispevek navaja ključna dela s tega področja, vpeljavo feminističnih literarnovednih vsebin v študijske programe, ki vključujejo predmete iz slovenske književnosti in literarne teorije ter njihov odmev v diplomskih, magistrskih in doktorskih nalogah. Predstavljeni so tudi raziskovalni dosežki in projekti s težiščem na ženskem avtorstvu ter podobah in reprezentacijah ženskosti.
Objavljeno
2013-01-15
Kako citirati
Mihurko Poniž, K. (2013) „Feministična literarna veda v slovenskem akademskem prostoru“, Slavistična revija, 61(1), str. 209-214. Dostopno na: https://srl.si/ojs/srl/article/view/COBISS_ID-51792226 (Pridobljeno: 15julij2020).
Rubrike
RAZPRAVE