Novi mediji v sodobni literarni praksi koroških Slovencev

  • Andrej Leben
  • Dominik Srienc
Ključne besede: slovenska književnost, intermedialnost, novi mediji, scena pisanja, Koroška, dvojezična literarna praksa, Slovene literature, intermediality, new media, writing scene, Carinthia, bilingual literary practice

Povzetek

V koraku s splošnimi težnjami na polju literature razvija tudi literarna praksa koroških Slovencev svoje oblike (inter)medialnosti, naj bo to na tekstovni ravni in na ravni knjižne proizvodnje ali na ravni interakcij z gledališčem, filmom, glasbo ter likovno in upodabljajočo umetnostjo. Na osnovi gradiva, ki ga raziskujemo v sklopu projekta o dvojezični literarni praksi koroških Slovencev po letu 1991, se članek posveča vprašanju, kako se medialnost in medijski razvoj odražata v literarni produkciji koroških slovenskih avtorjev in kakšna je njihova vloga glede "scene pisanja" (Writing Scene), sprašuje pa tudi po razmerju med novimi mediji ter dvoin večjezičnostjo, ki je značilna za sodobno literarno prakso koroških Slovencev.
Objavljeno
2017-01-15
Kako citirati
Leben, A. in Srienc, D. (2017) „Novi mediji v sodobni literarni praksi koroških Slovencev“, Slavistična revija, 65(1), str. 65-80. Dostopno na: https://srl.si/ojs/srl/article/view/COBISS_ID-63780194 (Pridobljeno: 17oktober2021).
Rubrike
RAZPRAVE